afbeeldingportfolio
afbeeldinghome
afbeeldingcontact
cucu
transparant
Cucú: een chaotische scherts in je interieur
De naam Cucú komt uit het Spaans en betekent eigenaardig, maf, typisch, gek. Tafels, kapstokken, speelgoed, lampjes: al die interieur- en gebruiksvoorwerpen krijgen een andere functie of uitstraling dan ze oorspronkelijk hadden. Door onverwachte combinaties van voorwerpen die op het eerste gezicht niet bij elkaar horen ontstaat een ander beeld, verrassend en humoristisch. Ze blijven functioneel - een lamp geeft licht en in een kast berg je iets op - maar het uiterlijk wordt een beetje op zijn kop gezet.
Soms komt eerst de titel, daarna het ontwerp. Een titel wordt letterlijk uitgebeeld: 'Handig kastje' is een kast met handen als handgrepen. Een andere keer kan een (gevonden) voorwerp zó tot de verbeelding spreken dat er bijna vanzelf een titel of een nieuw beeld gevormd wordt. 'Barbie was echt héél vervelend': Barbie is achter het behang geplakt, tussen de kapstokhaken.

Zowel het woord als het beeld bepaalt. Het ontwerp krijgt een andere klemtoon.


caro

Cucú = Caro = cucú
Caro bedenkt en maakt de ontwerpen. Alle ontwerpen bestaan gedeeltelijk uit eerder gebruikte of gevonden elementen. Daardoor zijn alle ontwerpen unica of komen in zeer kleine oplage.
Caro Deys is van oorsprong illustrator. Ze maakte muurschilderingen in huizen, tuinen, kinderkamers, restaurants en andere bedrijven (
Eye Catcher). Hierdoor rolde ze als vanzelf in het interieurontwerp en de muurschilderingen werden vaak gecombineerd met een totale interieurverandering. Na enkele jaren kwam de behoefte om kleiner en meer volgens eigen ideeën te werken. Het werk bevindt zich op het snijvlak van toegepast en autonoom, de ene keer meer toegepast, de andere keer vrijer. Humoristisch, soms over de top, met een knipoog.

Caro woont en werkt zowel in Amsterdam als in Sittard.
transparant